Östergötland – här kan du stanna och gå vidare på samma gång
Är du intresserad av att jobba på myndighet i Östergötland? Du kanske studerar vid något av våra lärosäten eller har dina rötter här och funderar på att återvända hem. Eller så har du kanske bott här i många år och är sugen på att göra något annat i ditt yrkesliv.
Oavsett orsak kan du hitta utvecklande och meningsfulla arbetsuppgifter vid någon av våra myndigheter i Östergötland och få en lång, utvecklande och trygg yrkeskarriär här.
I både Linköping och Norrköping finns flera statliga myndigheter som kan erbjuda flera olika jobbmöjligheter. Tio myndigheter har sina huvudkontor i Östergötland, flertalet andra myndigheter har lokala kontor och nästan oavsett var du bor är du på bekvämt avstånd till jobbet och har nära till både stadspuls och lantliv.
Östergötland har utvecklat ett brett samarbete mellan myndigheterna vilket innebär att du kan få möjlighet att:
- bidra till och utvecklas av uppdrag i annan myndighet via så kallat personallån
- samarbeta i nationella uppdrag tillsammans med andra myndigheter
- prova en ny tjänst i annan myndighet och ta tjänstledighet under provperioden
- delta i internationella uppdrag.
Många olika yrkesområden
Myndigheterna har lediga tjänster inom många olika yrkesområden. Framförallt:
- It-specialister drift
- It-specialister systemutveckling
- Säkerhetsspecialister
- Handläggare
- Utredare
- Ekonomer
- Inköpare
- HR-specialister
- Jurister
- Specialistkompetenser sjöfart
- Specialistkompetenser luftfart
- Kommunikatörer
- Informationsförvaltare
- Verksamhetsutvecklare
- Receptionister
- Registratorer
- Chefer
Om Östergötlands län
- I Östergötland finns två stora städer – Linköping och Norrköping.
- Här finns Linköpings universitet med utbildningsutbud på flera andra orter i länet.
- Vi är ett innovativt län – här omsätts forskning och kunskap i en lång rad banbrytande innovationer som ofta når en världsmarknad.
- Tio myndigheter har sina huvudkontor i länet – med sammanlagt drygt 10 000 medarbetare.
- Östergötland erbjuder en god infrastruktur med tågförbindelser och två flygplatser.
- Här kan du ha ett boende med bekvämt avstånd till arbete, studier, stadspuls med restauranger och kulturutbud eller lantliv med friluftslivet runt knuten – kanske även cykla till jobbet!
Du hittar ännu mer information om Östergötland på EastSwedens webbplats.
Lär känna myndigheterna i Östergötland
På myndighetssidorna nedan kan du läsa mer om några av de myndigheter som har sina huvudkontor i Östergötland. Du hittar fakta, kontaktuppgifter och intervjuer med medarbetare och om det finns lediga jobb listas dessa.
Länsstyrelsen Östergötland
Länsstyrelsen arbetar för ett livskraftigt Östergötland. Vi är statens företrädare i länet och ser till att nationella mål får genomslag. Med hänsyn till regionala förutsättningar gör vi avvägningar mellan olika samhällsintressen. Vi skapar samhällsnytta och påverkar samhällsutvecklingen, varje dag.
Kriminalvården
Kriminalvården är en statlig myndighet med ansvar för häkten, fängelser och frivård. Vi arbetar för att göra samhället säkrare, tryggare och att minska återfall i brott. I vårt uppdrag ingår också att transportera klienter mellan domstol, häkte och anstalt, men vi utför även transporter för Polisens och Migrationsverkets räkning.
Statens geotekniska institut (SGI)
Statens geotekniska institut, SGI, är expertmyndighet i frågor om markbyggande och markanvändning. I vår roll som expertmyndighet samlar vi in, utvecklar och förmedlar kunskap till samhället. Kunskap vi får genom forskning, rådgivning och att samverka med andra både nationellt och internationellt.
Transportstyrelsen
Vår vision är att möjliggöra morgondagens resor och transporter – ett viktigt och roligt arbete. För att säkra framtidens lösningar för miljontals medborgare, näringsliv och organisationer behöver vi vara innovativa, nyfikna och vilja utvecklas tillsammans.
Migrationsverket
Migrationsverket är en av Sveriges största myndigheter. Vi hanterar en av vår tids mest aktuella frågor; migrationen. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag och ska se till att riksdagens och regeringens beslut blir verklighet.
Luftfartsverket
Luftfartsverket, LFV, är ett statligt affärsverk med uppdrag inom flygtrafikledning för civil och militär luftfart med tillhörande tjänster. Vi erbjuder flygtrafikledning och relaterade tjänster både nationellt och internationellt. Våra flygledare leder dagligen cirka 2 000 flygplan i svenskt luftrum.
SMHI
Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut, SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv som har i uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet.
Linköpings universitet
Linköpings Universitet, LiU bedriver gränsöverskridande forskning. LiU är högt rankad internationellt och tillhör idag bland de främsta universiteten i världen. Våra studenter är eftertraktade på arbetsmarknaden och vi är attraktiva arbetsgivare.